Skip to main content

Life Protocol

Életmóddal kapcsolatos cikkek, előadások, tudástár.

Life Protocol Tudományos életmód program

Ismerd meg a Programot

Miben más, mint a többi életmód program?

1
A hosszútávú közös munkában hiszek, a folyamatos utánkövetésben.

Az alkalmi konzultációk önmagában nem hatékonyak. Az utánkövetés során bármikor rám írhatsz és én 48 órán belül (de általában előbb) visszaírok.

2
Okok felderítése:
Megvizsgáljuk az egyes kórképek gyökér okait (toxikológiai, patogén eredetű, mikrotápanyag-hiányos stb.), ezáltal nem csak a táplálkozási eredetű problémákat oldjuk meg.
3
Nem egy előre kidolgozott étkezési panelt követünk,
hanem a probléma megoldásához szükséges irányelveket alakítjuk ki.
4
A Te életedhez igazítom a programot.

Életmód programod kialakítása során figyelembe veszem szokásaidat, napirendedet. Közösen élhető életmódot alakítunk ki.

5
Folyamatos finomhangolás

A Life Protocol nem egy egyszer összerakott diéta. Tüneteidhez igazodva alakítunk a programon míg az utánkövetés tart.

Visszajelzések a Life Protocol-ról.

Sikertörténetek

Akik már részt vettek a Programban.

Hogyan támogat a Life Protocol?

Funkcionális táplálkozás

Bővebben

A funkcionális problémamegoldást csakis a személyre szabott, funkcionális táplálkozási panel képes biztosítani. A Life Protocol táplálkozási megoldásai minden esetben figyelembe veszik a legfrissebb tudományos szakirodalmat, a megvalósítandó célt, a személyes reakciókat, lehetőségeket és preferenciákat. Alapjait képzik a feldolgozott ételek, valamint a tej, glutén, és cukor kerülése. Előnyben részesíti a természetes élelmi forrásokat, a minőségi húst, tiszta vizet, szezonális zöldséget-gyümölcsöt, valamint a terápiás célú ételeket, mint például a kollagénben gazdag csontleves. A táplálkozási panel kialakítását megelőzi az állapotfelmérő konzultáció, valamint a megelőző labor-leletek kiértékelése.

Mikrotápanyag pótlás

Bővebben

A Life Protocol legrégebben kutatott területe az orthomolekuláris vitamin- és ásványianyag pótlás mely a modern élet feltétlen szükséges kelléke. A modern táplálkozás paradoxona, hogy azzal egy időben csökkent drasztikusan az élelmi anyagokban fellelhető vitamin, ásványi anyag és nyomelem tartalom, hogy a nyugati élet toxikus körülményei miatt az emberi szervezet exponenciálisan többre tartana igényt. Magyarabbul: a mikrotápanyag kereslet nő, a kínálat pedig csökken. Erről bővebben írok ebben az ingyenesen letölthető Ebook-ban.

Jód Protokoll

Bővebben

A nyomelemek között talán a leginkább vitatott jelenség a jód. A jód egy esszenciális nyomelem, vagyis külső bevitelre szorul. Fontos a pajzsmirigy, idegrendszer, immunrendszer, valamint a női szervek egészségmegőrzése céljából. A Life Protocol elkötelezett az orthomolekuláris jódpótlás elméleti oktatásában, és a megfelelő gyakorlati alkalmazás kialakításában. Lásd: Sikertörténetek.

Nehézfém kivezetés

Bővebben

Kevesen tudják, hogy a legtöbb mérgező nehézfém nehezen és nagyon lassan ürül ki a szervezetből. Toxikusságuk miatt nem töltenek hosszabb időt a keringésben, inkább a sejtekbe kerülnek, és okoznak nagyon változatos tüneteket. A nehézfémek okozta kórfolyamatok összefüggésben vannak a legtöbb idegrendszeri, kiválasztó szervrendszeri, immunrendszeri, és daganatos jelenségekkel. A Life Protocol több szinten kutatja és alkalmazza a nehézfémek fiziológiára ható jelenségeit, és segít iránymutatást adni a kivezetés lehetőségeiben.

Patogének kezelése

Bővebben

Krónikus vírusfertőzések, felborult bélflóra, penészgombák, egyes baktériumtörzsek, vagy épp paraziták jelenléte számos olyan egészségügyi jelenséggel van kapcsolatban, mint az autoimmunitás, idegrendszeri betegségek, vagy emésztőrendszeri problémák. A Life Protocol komplex megoldást kínál a patogén folyamatok megértésére és kordában tartására. A program behatóan értelmezi és oktatja az akut fertőzések jelenlétét, és a járványügyi megoldások létjogosultságát.

Alvásoptimalizálás

Bővebben

A hormonális és immunológiai jelenségek hátterében általában alvási- és a regenerációs problémákkal összefüggő jelenségek is állnak. A Life Protocol különös hangsúlyt fektet az alvás és regeneráció kérdéskörére. Egy hétköznapi életmód elem, amely minden este képes egészségi előnyöket generálni.

Mindfulness

Bővebben

Az emberi fejlődés során a jelenben felmerülő probléma tartott igényt figyelmünkre. A nyugati élet összetettsége már komplexebb megközelítést igényel. Előre próbálunk vetíteni nehézségeket, vagy megoldani meg nem történt problémákat. Aggódunk a jövőn vagy épp rágódunk a múlton. A gondolkodásmód megváltozása rányomja bélyegét életminőségünkre, a stresszel való megküzdésünkre, alvásunkra, tehát összességében az egészségünkre. A Life Protocol meghatározó eleme a Mindfulness. Ez a tudomány által is elismert terület, segít irányítani gondolatainkat, egy produktívabb, energikusabb, egészségesebb élet irányába.

Légzés

Bővebben

A Life Protocol kiemelt figyelmet szentel a légzéstechnikák elsajátításának és mindennapokba illesztésének. Személyre szabott, egyedi gyakorlatokat dolgozunk ki, hogy a légzés a teljesség igényével szolgálhassa egészségedet.

Stresszkezelés

Bővebben

A stressz egy adaptív, a túlélésünket szolgáló, nélkülözhetetlen folyamat. A neuroendokrin rendszer kifinomult mechanizmusai segítettek minket az elmúlt évmilliók alatt, hogy képesek legyünk elfutni a tigris elől (vagy épp a mamut után). Ez a túlélő üzemmód fordult ellenünk a modern élet elvárásaival, és gyűrűzött be a krónikus stressz a mindennapjainkba, mintha az egész nap egy tigris előli menekülés lenne. Ez az agitált, szimpatikus idegrendszeri tónus nem hagyja regenerálni a modern kor emberét. A Life Protocol egyik meghatározó eleme a stresszkezelés. Úgy a folyamat felismerése és tudatosítsa, mint a gyakorlati megoldása.

Vörösfény-terápia

Bővebben

A vörösfényterápia számos, klinikai kutatások által igazolt pozitív hatással rendelkezik. Főként a mitokondriumban betöltött szerepe miatt ajánlom: a vörösfény sejtszinten fejti ki hatását, így nagyon sok esetben a tüneti kezelésen kívül krónikus állapotokon is tud segíteni. Szerepet játszik még továbbá a gyulladáscsökkentésben, az egészséges alvás és cirkadián ritmusban, a kollegénszintézis növelésében, valamint a kognitív funkciókban. Vizsgálatok igazolták, hogy a vörösfény-terápia csökkenti a szorongásos és depressziós zavarokat. A Life Protocol Életmódváltói közül is sokan alkalmazzák a terápiát a mindennapokban. Megbízható és prémium minőségű vörösfény lámpák a www.vorosfeny.hu oldalán: 5+5% kedvezményért használd a kuponkódot: lifeprotocol5

Bélflóra

Bővebben

A bélflóra szerepét nem lehet túlhangsúlyozni, hiszen több baktériumból állunk, mint ahány emberi sejtből. A nyugati életmód negatívan befolyásolja a szervezet mikrobiotikus környezetét, tehát a bennünk lévő baktériumok összetételét. A bélflórával összefüggésbe hozott emésztőrendszeri tünetek (puffadás, székrekedés, hasmenés stb.), csak a jéghegy csúcsa. A mikrobiom közvetlen hatással van hormonrendszerünkre, immunológiai folyamatokra, és az idegrendszerre. A Life Protocol életmód program több fronton támogatja a bélflóra egészségét és ezáltal a teljes testi jólétet (széklet-mikrobiom vizsgálat, táplálkozási panel, személyre szabott mikrotápanyagok, baktériumok és paraziták kordában tartása, toxikus fémek kivezetése, terápiás probiotikus javaslatok).

Ki fog segíteni az úton?

Victor C. Fields vagyok, funkcionális táplálkozási tanácsadó, életmódszakértő, mindfulness oktató és a Life Protocol életmód program alapítója. Az engem felkeresők és a programban érdekeltek rendszerint súlyos egészségügyi kihívással keresnek fel, megannyi terápiás irányzattal való próbálkozás után.

A Life Protocol ennek ellenére nem a betegségekről szól!

A program célja a tudatos életmód kialakítása és fenntartása, melynek kellemes mellékhatása az állapotjavulás.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is!

Foglalj időpontot

Gyakran Ismételt kérdések

Mi történik az időpontkérés után?

Hogyan zajlik az első konzultáció?

Meddig tart az első konzultáció?

Mennyibe kerül?