Skip to main content
Egy 2018-as kísérlet a fogakba ágyazott amalgám viselkedését vizsgálta mobiltelefon frekvencia kitettség közben.
30 db, amalgámmal utólag kiegészített, természetes fogat mesterséges nyálba helyeztek és megfigyelték a higany koncentrációjának változását.
Míg 15-öt 160 perc mobiltelefon frekvencia sugárzásnak tettek ki, addig a másik 15 kontrollt elkülönítették minden lehetséges sugárzó forrástól.
A mobilnak kitett fogak esetében szignifikánsan (P <0.05) magasabb higanykoncentráció volt mérhető a mesterséges nyálban. (0.047 ± 0.020 mg/L > 0.029 ± 0.008 mg/L)

Szerintem

A vizsgálat egyedi szépsége, hogy külön fejezetet szentel a higany veszélyességének, függetlenül a sugárzástól.
Említi a rágási súrlódással vagy a nem megfelelő eltávolítással amalgámból kioldódó higany pozícióját, a lehetséges kóros folyamatokat és a komplex tünetek felismerésének kérdését.
Egyre többen ismerik fel az amalgámtömések okozta súlyos problémákat, és egyre több emberrel dolgozunk ezen a kérdésen. Ugyanakkor nem segíti a tisztánlátást, hogy Mo-n a mai napig TB támogatott, illetve ez az egyetlen ingyenes alternatíva. A fogorvosokat toxikológiáról és nehézfém biztonságról kérdezni pedig általában elég nagy kapufa.

Tanulság

Fontos észrevenni és foglalkozni az egyes sugárzással összefüggő mindennapi megoldások egészségügyi kockázatával, valamint tisztázni a közel sem egyértelmű nehézfémekkel összefüggő tüneteket.
A vizsgálat igazi tanulsága, hogy két teljesen hétköznapi dolog külön-külön is ártalmas tud lenni az egészségre, viszont egymás mellett drasztikus csapást tud mérni az emberi fiziológiára.
Említett vizsgálat ITT érhető el.

Victor C. Fields

vagyok, funkcionális táplálkozási tanácsadó, életmódszakértő, mindfulness oktató és a Life Protocol életmód program alapítója.
Az engem felkeresők és a programban érdekeltek rendszerint súlyos egészségügyi kihívással keresnek fel, megannyi terápiás irányzattal való próbálkozás után.

„Miért csináljak nehézfém-kivezetést, ha egészséges vagyok?”

| Nehézfém | No Comments
Van hogy megkapom a kérdést, hogy “ha nem érzem és nem látom akkor egyáltalán ott van-e a probléma” vagy kell-e foglalkozni vele. A feltevés jogos, hisz tapasztalati lényeg vagyunk, és…

Vajon készen állok egy nehézfém kivezetésre?

| Nehézfém | No Comments
Tapasztalatok és megfigyelések nehézfém kivezetés elhatározásáról A kérdés, hogy valaki fel van-e készülve egy nehézfém kivezetésre tapasztalatom szerint a világ egyik legszubjektívebb feltevése. Persze nem azért mert ne lennének specifikus…

Tudatos életmód az ünnepek alatt (IS)

| Életmód, Mikrotápanyag pótlás, Táplálkozás | No Comments
Többször megkaptam a kérdést, hogy vajon mi történik ha nem sikerül tökéletesen kivitelezni egy protokollba rendezett életmódot. Jogos a feltevés, lévén a karácsony pont egy olyan időszak amikor bőségesen van…

Hasznosnak találtad?

Táplálkozással és mikrotápanyag pótlással kapcsolatos tippekért csatlakozz a belső email körhöz.

Leave a Reply