Skip to main content

Van hogy megkapom a kérdést, hogy “ha nem érzem és nem látom akkor egyáltalán ott van-e a probléma” vagy kell-e foglalkozni vele. A feltevés jogos, hisz tapasztalati lényeg vagyunk, és szeretünk a kézzelfogható tényekre alapozni döntéseinket. Ugyanakkor kivezetés létjogosultságának megítélésénél ez a kérdés kicsit árnyaltabb. 

A kivezetés mindenkié

A “nehézfém terheltség” fogalmát manapság tényleg súlyos egészségügyi kihívásokkal szokták összekötni. 

De vajon a jobb egészségre való törekvés, vagy a hosszabb élet lehetősége tényleg csak a tünetektől szenvedők privilégiuma? Szeretném azt hinni, hogy mindenkit megillet a jog, hogy precizionálja az egészségét, még akkor is, ha nem csak mínusz 10-ről szeretne eljutni a 0-ig, hanem akár a 100-ról a 200-ig. 

És a gyakorlat valóban azt mutatja, hogy akár sportolók, vagy fiatalok esetében levezetett toxikus fém kivezetés is hozhat olyan előnyöket amikkel eddig még nem számoltak, mint meglévő kézzelfogható tünet vagy probléma. Alvásminőség, sportteljesítmény, koncentráció, munkabírás, szebb bőr és haj, stb. Hétköznapi dolgok, de a tény, hogy diagnózistól, vagy súlyos tünetektől mentesek vagyunk, hajlamosak elhitetni velünk, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból. 

Lábjegyzet: a fiatalság manapság már egyáltalán nem jelent egyenlőség jelet az egészséggel. Egyre több a fiatalkorú (GenZ), néz szembe olyan súlyos kihívásokkal, mint amikkel eddig a 80 felettiek. Gyermekeink és a következő generáció egészsége egy újabb érv, hogy a toxikus fémek kivezetését egységesítsük és elfogadtassuk társadalomszerte. 

Tényleg mindenki nehézfém terhelt?

A toxikus fémek jelenléte nem feltétlen tünetekben jelenik meg. Persze az a leginkább szembetűnő, vagy épp zavaró, így a tünetek tudják a leginkább az embert meggyőzni a fontosságáról. Lassú, csendes, és alattomos változásokat tudnak beállítani a szervezetbe, amin keresztül hosszútávú hátrányok jelenhetnek meg a fiziológiás működésünkbe. A tünetek már csak a jéghegyek csúcsai. 

Klasszikus példa erre post-mortem vizsgálatokban kiderült kadmium felhalmozódás, ami mostanra már bizonyítottam korral növekvő mennyiséget mutat a vesében. Persze vannak kontribúciós tényezők, mint a dohányzás vagy amalgám tömések, melyek képesek ezt a mennyiséget még inkább exponenciálisan rontani, de az alap trend így is a korral akkumuláció. Tehát nincs kézzelfogható tünet, azaz nem kell hozzá véreset vizelni, de a vesefunkciók idővel mégis hanyatlásnak indulnak.

A tünetek hiánya kicsit olyan mint a fogorvos, aki azt mondja, hogy van 4 lyukas fogad, de Te nem látsz és nem érzel semmit. Jogos a szkepszis, de persze sok problémától kíméli meg magát az ember ha mégis kezeli a problémát.

“Nem merem elkezdeni mert…”

Egy újabb megtévesztő jelenség, hogy a kivezetést speciálisnak, misztikusnak, és veszélyesnek gondolják sokan, így nem mernek “belevágni”. Nem véletlen az idézőjel, ugyanis a köztudat(lanság)ban úgy terjedt el a folyamat mint amibe bele-kell-vágni, és amire időt, figyelmet és rettentő erőforrásokat kell elkülöníteni. Közben a megoldás közel sincs távolabb az igazságtól, főleg ha alapból egészséges személyek példájáról beszélünk.

Ugyanakkor itt is teljesen jogos félelem, hiszem: 

  • Az internet sötét bugyraiban jó eséllyel nem az igazságot találjuk meg erről a folyamatról.
  • A kivezetést eddig valóban betegségekkel küzdő emberek végezték, ami által torz képet kaphatunk a folyamat valós megjelenéséről.
  • Tényleg léteznek veszélyes kivezetési módszerek, melyek alapján joggal van az emberben egy egészséges tartás mindentől ami erre kicsit is hasonlít. 

A megbízható módszerrel és hatékony kelátorral végzett kivezetés egyáltalán nem egy olyan dolog amire egészséges embernek rá kell készülni és belevágni. Persze vannak minimális finomhangolások mikrotápanyag mennyiségek, időzítés, esetleg táplálkozási irányelvek kapcsán, de ezeket nem gondolom megváltoztathatatlannak. 

A tünetek ideiglenes megléte szintén nem egy reális visszatartó erő, ugyanis biztonságos kivezetés során teljesen kontroll alatt tarthatjuk és saját életünk üteméhez igazíthatjuk ezek meglétét és súlyosságát. Erről sokkal bővebben a Nehézfém kivezetés lépésről-lépésre kurzusban beszélek. Ezen felül pedig a legtöbb kivezetés vagy tünetmentesen vagy épp hogy azonnali pozitív változással megy végbe. Ez különösen igaz azokra akik megelőző egészségügyi kihívás nélkül vágnak bele. 

Én és a kivezetés

Sokat emlegetett példám, hogy jómagam nem saját, hanem családi érintettség miatt kezdtem el foglalkozni a toxikológiával, majd segítettem embereknek kivezetések megoldásában. 

Már hosszú évek óta benne voltam az iparban mikor megérintett ugyanez a kérdés, hogy ugyan “miért vezessem ki a nehézfémeket ha egészséges vagyok?” A toxikológiai és epidemiológiai előképzettségem csak engedett arra következtetni, hogy nyugati körülmények között igenis elszenvedünk akkora expozíciót, hogy ez rám is vonatkozzon. 

És valóban, a folyamat alatt megtapasztaltam a kivezetés során érezhető tünetek palettájának tetemes részét, ami arra utalt, hogy a kelátor bizony dolgozik. Az én esetemben ezek elsősorban a melankólia (ami NAGYON nem jellemző rám), fáradtság, és a vesefájdalom, vizesedés volt elsősorban. Újabb megerősítő tény, hogy a városi élet, és/vagy a fiatalkori dohányzás önmagában elegendő hogy a szervezet toxikus terheltséget szenvedjen el. 

Ezek a tünetek expozíciótól és akkumulációs helytől függően nagyon változékonyak, és nem lehet standardizálni, de léteznek klasszikus megjelenései ami alapján megbizonyosodhatunk róla, valóban működik a folyamat. 

Hozzám fordulók akkor és most

A Life Protocol korai tevékenysége valóban arra fókuszált, hogy segíteni tudjon azoknak, akik súlyos egészségügy kihívásokkal néznek szembe. 

Ez továbbra sem változott, mi több próbálunk még több segítséget nyújtani a jövőben, a hamarosan nyíló LP Biofizikai Centrumon keresztül, valamint terápiás célú termékek kifejlesztésével. Egész különítmény és csapat dolgozik azon, hogy azok akiknek a legnagyobb szükségük van rá, megkapják a szükséges eszközöket és lehetőségeket

A toxikus fémek kérdése ugyanakkor nem csak rájuk vonatkozik. A témát és a megoldást annyira a szívemen viselem, hogy mikor a képzésünk óriási sikerrel berrobbant a hazai piacra, elhatároztam, hogy európai, majd egy egész világot átívelő mozgalmat fogok indítani. Első körben, hogy a problémára felhívjam a figyelmet, majd, hogy megoldást kínáljak azoknak is akik úgy gondolják nincs dolguk a toxikus fémekkel. 

DE A LÉNYEG…

A lényeg ugyanakkor mindig az egyéni segítségnyújtásban, a mindennapi, apró sikerekben fellelhető. 

1, Egyre nagyobb számmal fordulnak hozzánk tudatos és egészséges emberek, akik az expozíciójuk tudatosításán keresztül megértették, hogy dolguk van ezzel a kihívással. Egyre több fogorvos, fogászati asszisztens, vegyész kér segítséget a folyamatban, akik elsősorban nem betegségeik miatt akarnak figyelmet fordítani a kivezetésre. 

2, Egyre több tudatos szülő fordul hozzánk gyermekeivel, hogy megelőző jelleggel foglalkozzunk a generációt érintő súlyos toxikus teherrel. 

(Lábjegyzet: Mo-n 99%-os az átoltottság)

3, Egyre magasabb azok száma akik felismerik, hogy az apróbb tünetek mögött (amelyekhez nem tartozik diagnózis) mint a bőrproblémák, is könnyedén állhatnak toxikus fémek. 

+1, És szerencsére szaporodik azok száma, akik preventív jelleggel szeretnének belevágni a kivezetésbe, egy szebb és egészségesebb jövő reményében. 


Végszó

Összességében a Life Protocol által kialakított biztonságos kivezetés:

  • Bőségesen túlmutat a kivezetésekről elterjedt rémhíreken.
  • Nem csak betegségekkel diagnosztizált résztvevőknek készült.
  • Gyorsabb, egyszerűbb, és biztonságosabb mint bármelyik eddig kialakított termék vagy “módszer”

Végül pedig tudatosítsuk, hogy nem csak a MAI napon élő önmagunkról kell gondoskodnunk, hanem gondoljunk a jövőbeli énünkre is, aki még több egészségben eltöltött időt tölthet majd szeretteivel.  😇

Ajánlott tartalmak:

Jó szívvel ajánlom a témára vonatkozó átfogó cikket:
Kire vonatkozik a nehézfém terheltség?

A toxikus fémek tünetek nélkül is hatással vannak immunrendszer-patogének-vasháztartás hármasra is. Bővebben az ingyenesen elérhető előadásban.

Illetve külön fejezet szól erről a témáról a Nehézfém-kivezetés lépésről lépésre kurzusban, aminek ez a modulja ingyenesen megtekinthető.

Victor C. Fields

vagyok, funkcionális táplálkozási tanácsadó, életmódszakértő, mindfulness oktató és a Life Protocol életmód program alapítója.
Az engem felkeresők és a programban érdekeltek rendszerint súlyos egészségügyi kihívással keresnek fel, megannyi terápiás irányzattal való próbálkozás után.

„Miért csináljak nehézfém-kivezetést, ha egészséges vagyok?”

| Nehézfém | No Comments
Van hogy megkapom a kérdést, hogy “ha nem érzem és nem látom akkor egyáltalán ott van-e a probléma” vagy kell-e foglalkozni vele. A feltevés jogos, hisz tapasztalati lényeg vagyunk, és…

Vajon készen állok egy nehézfém kivezetésre?

| Nehézfém | No Comments
Tapasztalatok és megfigyelések nehézfém kivezetés elhatározásáról A kérdés, hogy valaki fel van-e készülve egy nehézfém kivezetésre tapasztalatom szerint a világ egyik legszubjektívebb feltevése. Persze nem azért mert ne lennének specifikus…

Tudatos életmód az ünnepek alatt (IS)

| Életmód, Mikrotápanyag pótlás, Táplálkozás | No Comments
Többször megkaptam a kérdést, hogy vajon mi történik ha nem sikerül tökéletesen kivitelezni egy protokollba rendezett életmódot. Jogos a feltevés, lévén a karácsony pont egy olyan időszak amikor bőségesen van…

Hasznosnak találtad?

Táplálkozással és mikrotápanyag pótlással kapcsolatos tippekért csatlakozz a belső email körhöz.