Skip to main content

Egy életmód megváltoztatása többlépcsős folyamat. Mi több, fegyelmezett és türelmes munka eredménye. A legtöbben már hosszú kálváriák és sikertelenségek után jutnak el hozzám és a Life Protocol-hoz, azaz a tudatos élet végső állomásához.

Íme a tudatos élet kialakításának 5 állomása, amin a hozzám fordulók keresztül mennek.

A jelenséget az elmúlt 10 év munkásságának összesítése alapján írtam le.

1. Tünetek

A fájdalom. A változás. A kor. Bármi, ami kibillent minket mindennapi egyensúlyunkból az lehet egy tünet. Persze elsőre sosem az:

De hát, csak allergia”
Mostanában rosszul aludtam”
Lehet az új öblítő miatt”
„Gyerekkorom óta hideg a kezem”
Az egész családban jellemző”

…stb, stb, stb…

Aztán uszkve 6-9 hónappal később, elkezdjük komolyabban venni. Szeretnénk, ha csak múló szeszély lenne, vagy egy szezonális átmenet. Ugyanakkor több szezon véget ért már és a probléma kitartóan tarja a helyét.

Sőt, a fájdalom egyre mélyebb nyomot hagy. Egyre érezhetőbben belevájja magát mindenkori helyére, és most már tudjuk ez velünk marad, bármennyire próbáltuk figyelmen kívül hagyni.

Felismerés. A tudatosság első és nélkülözhetetlen lépcsőfoka mely hozzásegít minket a következő lépés megtételéhez.

2. Dr. Gugli diagnózisa

Vajon mit rejt az internet mélysége problémánk megoldásáról? Gyakorlatilag nem sokat. Szeretnénk hinni, hogy miénk a bölcsek köve, hogy találtunk valamit, végtére is mi magunk írtuk be a keresőbe.

Sajnos a keresők kialakítása nem hitelességük szerint sorolja be a keresett tartalmakat. A profitérdek, a hírhajhász tartalomgyártók, illetve a keresők önnön szabályai leszűkítik lehetőségeinket. Így jutunk el az igazság helyett a „hírértéket képviselő” információkig.

Érdekesség: a legnagyobb keresőkben a krónikus betegségek feketelistás kifejezések. Magyarabbul, halandó emberek nem kerülhetnek megtalálható helyre olyan kijelentésekkel, ami állítja, hogy adott nyugati betegségek gyógyíthatók. MÉG AKKOR SEM, HA EZ IGAZ.

Ez a lépés fájdalmas, ijesztő, mi több gyakran káros, mégis fontos. Elengedhetetlen, hogy eljussunk oda, hogy utána merjünk nézni problémánk gyökerének, bármit is találjunk.

A világháló sötét bugyrainak egyik előnye ugyanakkor, hogy eljuttathat minket a következő tudatossági szintre, és egyel közelebb a megoldáshoz.

3. Orvoslás

A nyugati medicina számos területen képes szolgálni egészségcéljainkat. Például, ha valamilyen akut jelenséggel vagy szervi elváltozással állunk szemben, úgy a legjobb helyre kopogtatunk. A fejlődő technika, a modern diagnosztikai eljárások és a műtéti körülmények megannyi problémára nyújthatnak megoldást.

Sőt, ha problémánk akut vagy szervi jellegű úgy el is érkeztünk a megoldás kapujába, és nincs is további dolgunk, mint bízni orvosaink szakértelmében.

Ha viszont tüneteink gyökere valamely krónikus betegségre vezethető vissza, úgy már inkább félrevezető információkkal távozhatunk. Nem különben egy borítékolható diagnózissal és legalább egy készítménnyel a gyógyszeripar jóvoltából.

Life Protocol életmód program a civilizációs betegségek ellen

A nyugati orvoslás megoldóképlete nem egységében szemléli az emberi jelenségeket, hanem statikusan amolyan „tünet → kezelés” jelleggel. Ez a felépítés sajnos nem szolgálja a holisztikus megértést, tehát a gyökérokok felderítését sem.

A zavaró tünetek gyógyszerekkel való elnyomása olyan, mint a túl hangos tűzjelző kikapcsolása. Értem én, hogy zavar…csakhogy ÉG A HÁZ!

Nem különben könnyen összekeverhetjük a tünetmentességet a problémamentességgel. Akár évekig is élhetünk abban a hitben, hogy fiziológiás potenciálunk maximumát hozzuk ki magunkból gyógyszeres segítséggel.

Tünetek, és orvosok

Ez egy kártékony gondolatbálvány, ami benne tart egy önrontó folyamatban, és ami meggátol minket a továbblépésben. Orvosunk véleménye jószerivel nem fog változni, hacsak nem valamelyik mellékhatás kezelésére kell új receptet írni. És lőn kezdődik elölről a tünetek elfedésének újabb ördögi köre…

A tünetek kordában tartása gyakran fontos lehet, mikor már elviselhetetlen szinteket élünk meg fájdalom fronton. Tehát az orvoslás nem a pokol hetedik bugyra, csak EGY, azaz egyetlen eszköz, amit ha megfelelően alkalmazunk akkor közelebb kerülhetünk problémánk megértéséhez.

4. Alkalmi konzultációk

Tehát, mivel a probléma fennmaradt, de már elviselhetőbb mederben tudjuk tartani, lehetőségünk nyílik, hogy kinyissunk a világ tudása felé. Ezen a szinten professzionális segítséget kérünk olyan szakemberektől, akik az okok feltárásával és problémamegoldás magasabb szintjeivel dolgoznak.

Az alternatív gyógyászat széles palettája zúdult a világra az elmúlt évtizedekben. Tudományos, természetgyógyászati, pszichológiai, spirituális, és egy sor másik irányzatból választhatunk, akár problémánktól függetlenül, szimpátia vagy épp ajánlás alapján.

5. Komplex életmódváltás

Tehát hosszú évek munkája és jó pár millió elköltött forint után, immáron tudatossággal felvértezve kijelenthetjük:

A problémánk összetett. Komplex megoldást és speciális figyelmet igényel.”

Itt lép be először az életmódváltás szükségessége. Egy rendszer megteremtése, ami egyszerre ad lehetőséget az állapotjavulásra, és teremt egy állandóságot, amiben megfigyelhetjük a változó jelenségeket, tüneteket, kimeneteleket.

Ezen a ponton szoktak eljutni hozzám és a Life Protocol-hoz. Mikor már a „mindent próbáltam”, vagy az „összes orvosnál jártam” hangzatú elkeseredett felkiáltások születnek.

Viszont akik már mindezen túljutottak, azok már a célegyenesbe kerültek. Velük már elkezdhetünk közösen dolgozni a tényleges problémák, tényleges megoldásán a Life Protocol segítségével.

Life Protocol – Hogyan működik?

1, Okok felderítése

A legfontosabb, hogy a lehető legösszetettebb képet kapjam az állapotodról.

Állapotfelmérés – 60-90 perc

Az évek alatt összeállítottam egy mind a mai napig bővülő komplex állapotfelmérőt, ami számos összefüggésre rá tud világítani. Az egyik legjobb eszközöm mely már nagyon sok rejtélyt oldott meg.

Kitöltése gyakran okoz fejfájást, mert komoly kórtörténeti vonatkozása is van, illetve számos olykor intim mélységig rákérdez egészségügyi jelenségekre. Ugyanakkor, ha valaki becsületesen rászánja azt a 30-60 percet akkor sokkal közelebb jutunk a megoldáshoz.

2, Diagnosztikai kiegészítések

Bármi, ami segítségünkre lehet. Labor, anamnézis, meglévő leletek, képalkotó eljárások eredménye, hajanalízis, biorezonancia, vagy a legutóbbi szakember javaslatai.

Nincs felesleges információ!

Minden előzetes adat fontos lehet, ha megfelelő keretben értelmezzük. Tehát a múlt eseményeinek interpretálása is közelebb vihet minket a jelen problémáinak megoldásához.

A legfontosabb, hogy a lehető legösszetettebb képet kapjam az állapotodról.

3, Állapotfelmérő Konzultáció – 90-120 perc

Minden információt bedobva a kalapba és feldolgozva átbeszéljük az esetedet. A jelen problémákat, az életmódra ható tényezőket, és megállapítjuk a lehetséges új irányokat megoldási lehetőségeket.

A konzultációról megkapod a teljes dokumentációt (átlagosan 25-30 dia) mely a Te egészségügyi összefüggéseidet összesíti, a Te adataid alapján.

Ajánlott oldal: A Program/Első konzultáció

Általában ez egy 90-120 perces megbeszélés, viszont abszolút nincs időhöz kötve. A Life Protocol nem az időről szól, hanem Rólad és a megoldásról.

Érdekesség: Van például egy életmódváltóm, akivel több mint 5 órát beszélgettünk az állapotáról, leleteiről és tüneteiről. Majd egy hétre elvonultam míg csak az Ő esetét tanulmányoztam. Ezután találkoztam a családjával is és újabb 4 órát beszélgettünk, hogy mindenki kaphasson egy képet a program teljességéről. Ezen a ponton döntötte el, hogy szeretne belevágni a programba.

Mindenkinek másra van szüksége időben és megértésben.

A Life Protocol a személyre szabottságnak ezen magasságát képviseli.

4, Kidolgozás – 5-7 nap

Amíg én kidolgozom személyre szabott életmód programodat felmerülhetnek kérdések. Ilyenkor már tartjuk a kapcsolatot, és az életmóddal, gyakorlattal, mindennapokkal kapcsolatos kérdésekkel én kereslek fel, mialatt Te is fordulhatsz hozzám bármivel.

5, Protocol Start – 3×2 óra

A program összetettsége megkívánja, hogy a kezdéshez szükséges információkat fokozatosan juttassuk el hozzád, és illesszük be mindennapjaidba.

AProtocol Start Héten, 3 alkalommal 2-3 órás etapokban, feldolgozható tempóban beszéljük át az új életedhez szükséges minden információt.

Míg az állapotfelmérő periódusban az elmélet volt előtérben, úgy a Protocol Start során a gyakorlaté a főszerep.

Új életed „How to” kiokosát fogjuk végig venni és gyakorlatba illeszteni:

  • Beszerzés
  • Elkészítés
  • Logisztika
  • Tünetek
  • Érzetek
  • Kihívások

és minden amivel számolni érdemes egy ilyen hatékony változtatás során.

A Protocol Start a teljesség igényével segít Neked életed újraindításában.

Noha új életed továbbra sem marad kérdések nélkül…

Ajánlott oldal: Program/Procotol Start

6, Utánkövetés

Mindenki abszolút kedvence a folyamatos utánkövetés!

Felmerülő kérdéseidnek, újonnan kialakuló tüneteidnek MOST van jelentősége, amikor és amilyen kontextusban kialakult. Oszd meg velem azonnal így mihamarabb rátalálhatunk az összefüggésekre.

Az utánkövetés során legtöbbször Messengeren tartjuk a kapcsolatot. Vannak, akik szeretnek „havi jelentés” formán bejelentkezni és beszámolni, hisz ez is egy opció. A legtöbben mégis kiaknázzák a folyamatos kapcsolattartás lehetőségét, hisz gyors, hatékony, és nem mellesleg megnyugtató a tény, hogy bármikor van kihez fordulni.

Sokszor felmerül a kérdés, hogyan bírom ezt a tempót folyamatos figyelemmel.

A legfontosabb, hogy nem tekintem munkának mások megsegítését, így számomra kikapcsolódás, ha közelebb kerülhetek az életmódváltóim mindennapjaihoz, problémáihoz.

A másik, hogy limitált emberszámmal dolgozom. Csakis annyi esetet vállalok, hogy Te meg tudd kapni a minőségi, gyors, és hatékony segítséget.

A Life Protocol nem mozgat meg tömegeket.

Az egyénhez szól, az egyénnek segít.

Ajánlott oldal: Program/Utánkövetés

5. Életmódváltás és egészség-coaching felsőfokon

A Life Protocol nem egy Nobel díjas ötlet. Az igény és a hatékonyság szülte.

Ti alakítottátok ki, én csak figyeltem és dolgoztam a háttérben míg rájöttem mi az, ami működik, mi az, amire valóban igény van.

Léteznek más életmódváltó programok? Talán.

Mindig lehet találni tömegtermékeket, előre legyártott anyagokat életmódváltás címszó alatt. Csakhogy ezek nem Rólad szólnak, hanem pénzügyi növekedésről, céges expanzióról, sikeres eladásról.

A Life Protocol egyedisége abban áll, hogy egyedi megoldásokat fejleszt, egyedi problémákra. Tehát nem az eladások száma a sikeresség visszacsatolása, hanem a Te személyes sikered.

Victor C. Fields

vagyok, funkcionális táplálkozási tanácsadó, életmódszakértő, mindfulness oktató és a Life Protocol életmód program alapítója.
Az engem felkeresők és a programban érdekeltek rendszerint súlyos egészségügyi kihívással keresnek fel, megannyi terápiás irányzattal való próbálkozás után.

„Miért csináljak nehézfém-kivezetést, ha egészséges vagyok?”

| Nehézfém | No Comments
Van hogy megkapom a kérdést, hogy “ha nem érzem és nem látom akkor egyáltalán ott van-e a probléma” vagy kell-e foglalkozni vele. A feltevés jogos, hisz tapasztalati lényeg vagyunk, és…

Vajon készen állok egy nehézfém kivezetésre?

| Nehézfém | No Comments
Tapasztalatok és megfigyelések nehézfém kivezetés elhatározásáról A kérdés, hogy valaki fel van-e készülve egy nehézfém kivezetésre tapasztalatom szerint a világ egyik legszubjektívebb feltevése. Persze nem azért mert ne lennének specifikus…

Tudatos életmód az ünnepek alatt (IS)

| Életmód, Mikrotápanyag pótlás, Táplálkozás | No Comments
Többször megkaptam a kérdést, hogy vajon mi történik ha nem sikerül tökéletesen kivitelezni egy protokollba rendezett életmódot. Jogos a feltevés, lévén a karácsony pont egy olyan időszak amikor bőségesen van…

Hasznosnak találtad?

Táplálkozással és mikrotápanyag pótlással kapcsolatos tippekért csatlakozz a belső email körhöz.

Leave a Reply