Skip to main content

A rézpótlás előnyeiről szóló esettanulmányokkal és vizsgálatokkal mostanra Dunát lehet rekeszteni. A belsőleg és topikálisan alkalmazott Cu-Re Drops is bizonyított számos esetben, úgy prevenciós, mint terápiás megközelítésből.

De vajon mi mindenre használható még ez a szervezet számára nélkülözhetetlen nyomelem?

1. Sebfertőtlenítés

Már az ókori egyiptomiak is rézlemezekkel stabilizáltak nyílt töréseket, vagy réz reszeléket szórtak nyílt sebekbe kötözés előtt. A megoldás nem vallási célokat szolgált, egyszerűen tisztában voltak vele, hogy a réz erős antiszeptikus anyag. Tehát a szilárd rézről hasznosuló minimális mennyiség is képes erős fertőtlenítő hatást kiváltani. Hát még ha koncentráltabb és számolhatóbb mennyiségben juttatjuk a kérdéses területre.

A Cu-Re Drops alkalmazása sebfertőtlenítésre:
 • Cseppents 2-3 csepp (4-6mg) Cu-Re Drops-ot a seb környékére és oszlasd el egyenletesen!
 • Nem probléma, ha a sebbe kerül közvetlenül…sőt!
 • Nem hagy foltot, nem színeződik el a bőr használat után.
 • Igen csíp…azaz teszi a dolgát.

2. Szobanövények ápolása

A réz-szulfát ipari és mezőgazdasági formáit gyakran alkalmazzák permetanyagok alkotójaként. Klasszikus gazdák pedig sima rézgálic oldattal permetezték a szőlőt mely a leghatékonyabb, nemkülönben az ember számára leginkább biztonságos megoldás volt a növényvédő szerek palettájáról.

A Cu-Re Drops-al Te is megóvhatod növényeidet a kártékony gombáktól, és egyéb fertőzésektől:
 • Tölts 20-30 csepp Cu-Re Drops-ot egy szobanövények permetezésére alkalmas spray fejű öntözőbe.
 • Hígítsd tovább tiszta vízzel, annak megfelelően, hogy mennyi levélfelületen szeretnéd eloszlatni a hatóanyagot.
 • A spray segítségével oszlasd el egyenletesen a növények levelein, különös figyelmet szentelve az esetlegesen már fertőzött területekre.

3. Akut mérgezés intervenció

A réz-szulfát oldatok koncentráltabb verzióit gyakran alkalmazzák a klinikumban mint hánytató ágenst. Akut jelleggel hasznos lehet otthon tartani, mikor a gyerek beleiszik az ablakmosó folyadékba, vagy ha nagy mennyiségű nemes kéksajtot reggelizünk…amiről később kiderül, hogy nagyon régi hús.

Míg az emésztőrendszer alsóbb traktusain egyes kötőanyagokkal tudjuk kordában tartani a mérgezést (aktív szén, szilícium, bentonit, stb.), addig a gyomor és a vékonybél területén, hirtelen rézmennyiség emeléssel tudjuk rávenni a szervezetet egy kényszerített kiválasztásra. A hepatociták nem tudják fiziológiásan hasznosítani a hirtelen nagy mennyiségű rezet, így epén keresztül próbálja kiválasztani a fel nem használt mennyiséget.

A toxicitás okozta szimpatikus tónus jelenléte, valamint az emészthető lipidek hiánya akadályoztatja az epeürülést, így az emésztőrendszer tartalmát mérgekkel, rézzel, sajtokkal, meg úgy mindennel együtt kitessékeli a szájüregen keresztül.

A folyamat egy ismert emésztőrendszeri jelenség, amit ősidők óta alkalmaznak a kórházakban is. Szomorú, hogy a hányinger és az émelygés tünetét többen még mindig réztoxicitásként interpretálják… ráadásul állítólagos „szakértők”.

A Cu-Re Drops-al könnyedén közbeavatkozhatsz egy esetleges balszerencsés mérgezésbe:
 • Tarts otthon 00-ás vagy 000-ás üres kapszulákat melyeket megtöltve Cu-Re Drops-al hirtelen nagy mennyiségű rezet tudsz eljuttatni az emésztőrendszerbe, anélkül, hogy az intenzív fémes ízzel kelljen szembesülnöd.
 • A mennyiségek meghatározása nagyban függ kortól, testtömegtől, rézpótlás gyakoriságától, és az utolsó táplálkozás idejétől. Legtöbbször 100mg elemi rézzel már el lehet érni a kívánt hatást. Ez kb. 3db teletöltött 00-ás kapszulával (114mg) vagy 2db teletöltött 000-ás kapszulával (109.6mg) érhető el.

FONTOS! A beavatkozás sikeressége nagyban függhet a mérgező ágenstől, vagy az expozíció óta eltelt időtől. Bármilyen terápiás beavatkozás előtt konzultálj kezelőorvosoddal vagy gyógyszerészeddel. 

4. After shave

A réz fertőtlenítő hatását nem csak balesetben szerzett sebeken lehet alkalmazni.

A borotválkozás közben megjelenő mikrosérülések könnyedén kezelhetőek Cu-Re Drops oldattal:
 • A Cu-Re Drops mennyiségét határozd meg a kezelendő felület méretétől függően. 10-15 csepp már elegendő szokott lenni, de ha „vastag a bőr a képeden” vagy ha „túl nagy az arcod”, úgy használhatsz többet is. 😉
 • Adj neki 1-2 percet amíg kifejti jótékony hatását. Ezt érezni is fogod.
 • Nem szükséges lemosni. Csak nagyon nagy mennyiségeknél színezi el a bőrt vagy hagy fémes szagot maga után. Ugyanakkor, ha mégis ezt tapasztalod úgy langyos vízzel leöblítheted a kezelt felületről.
 • Ezután kend be egy természetesen testápolóval (kókuszolaj, argánolaj, shea vaj), ezzel megelőzve a bőrszárazságot.

5. Ajakherpesz kezelésére

A belsőleg alkalmazott rézpótlás bizonyítottan növeli az immunsejtek számát és aktivitását. Rendszeres rézbevitellel tudatosan csökkenthetjük az herpeszvírusok tüneti megjelenésének esélyét.

Ami viszont egy potenciálisan új irány, hogy a rézszulfát vizes oldata (fertőtlenítő hatásán túl) egy erős szárító mechanizmussal is operál. Ezt a tulajdonságát kiválóan lehet kamatoztatni a még hólyagos, vagy már pörkös ajakherpeszek esetében.

Egyfelől azonnal hat és sokkal hatékonyabban szárít, mint bármilyen zselés állagú krém, ezzel akár napokkal lerövidítve a gyógyulás folyamatát.

Ami pedig talán a legfontosabb, hogy teljesen beszívódik, így a külvilág számára láthatatlan. Ennek jelentőségével persze csak azok tudnak igazán azonosulni, akiknek kilométerekről látható, mészfehér fogrémmel a száján kellett óvodába/iskolába járnia, mert ugye akkor még nem volt jobb megoldás. Viszont a megoldás nyitott mindenki számára! 😊

 • Cseppents 1-2 csepp Cu-Re Drops-ot a kezelni kívánt felületre és vattás végű pálcikával oszlasd el.
 • Még hatékonyabb, ha vízszintes pozícióban hagyod a teljes mennyiséget felszívódni. Ezt minden este érdemes megismételni amíg az ajakherpesz látszik. Némi konzisztenciával és életmód irányelvekkel ez 1-2 nap.
 • Urak esetében érdemes nem megfeledkezni az arcszőrzetről, ami nem szívja be a hatóanyagot, így a kezelés végére könnyen átalakulhatunk a kékszakállú herceggé. Benedvesített vattás végű pálcikával ezt is könnyedén meg lehet oldani.

6. Szemölcsök eltávolítása

A rézszulfát oldat erős szárító hatását a bőrön megjelenő szemölcsök eltávolítására is lehet alkalmazni. A szárító és fertőtlenítő hatás hatékonyan és kíméletesen segít az apróbb bőrhibák eltávolításában.

 • Cseppents 1-2 csepp Cu-Re Drops-ot a kezelendő szemölcsre és várd meg míg beszívódik.
 • Érdemes nem eloszlatni a hatóanyagot, hogy koncentráltabb mennyiség jusson a szemölcsre.
 • Másnap kékes színű száraz felületű lesz a kezelt bőrterület.
 • Harmadnapra egy száraz réteget fájdalommentesen le lehet törölni a szemölcs felső rétegéből.
 • A szemölcs méretétől függően érdemes többször megismételni a folyamatot.
 • FONTOS: Ha nem vagy biztos a szemölcs eredetében úgy mindenképp konzultálj bőrgyógyásszal mielőtt házi kezelésbe kezdenél!

+1 Bőrgomba kezelése

A rézszulfát egy erős fungicid komponens. Gombaölő hatásmechanizmusát több irányból kiaknázták már a mezőgazdaságban. Egyre több gyakorlati tapasztalat lát napvilágot, hogy a jelenség a gombás fertőzéses bőrfelületen is hatékony segítséget tud nyújtani.

 • Oszlass el igény szerinti mennyiségű Cu-Re Drops-ot a kezelendő felületen (akár 40-60 csepp!)
 • Várd meg míg a bőrfelület beszívja
 • Lehetőleg ne mosd le 4-6 órán keresztül, és kerüld a krémek használatát.

FONTOS: Elsőre lehet, hogy élénkebb színben és még hangsúlyosabban fog látszani a fertőzés, valamint előfordulhat intenzívebb viszketés. Mindkettő annak a jele, hogy a réz kifejti antiszeptikus hatását, illetve az érintett területen előforduló gombaelhalás is járhat átmeneti diszkomforttal.

Összességében

A réz egy ősi és nélkülözhetetlen fém, ami esszenciális szerepet játszik a fiziológiás folyamatokban, nemkülönben a mindennapi életben. A rezet tudatosan használók növekvő társadalma, egyre több kreatív megoldást alkalmaz, melyeket számos hétköznapi módszerrel előnyünkre fordíthatunk.

Alkalmazd Te is a Cu-Re Drops-ot számtalan jótékony hatásának elérése érdekében!  Vásárlás ITT.
Meséld el Te mire és hogyan alkalmazod a rezet a Funkcionális Mikrotápanyag Pótlás (FMP) csoportban.

Victor C. Fields

vagyok, funkcionális táplálkozási tanácsadó, életmódszakértő, mindfulness oktató és a Life Protocol életmód program alapítója.
Az engem felkeresők és a programban érdekeltek rendszerint súlyos egészségügyi kihívással keresnek fel, megannyi terápiás irányzattal való próbálkozás után.

„Miért csináljak nehézfém-kivezetést, ha egészséges vagyok?”

| Nehézfém | No Comments
Van hogy megkapom a kérdést, hogy “ha nem érzem és nem látom akkor egyáltalán ott van-e a probléma” vagy kell-e foglalkozni vele. A feltevés jogos, hisz tapasztalati lényeg vagyunk, és…

Vajon készen állok egy nehézfém kivezetésre?

| Nehézfém | No Comments
Tapasztalatok és megfigyelések nehézfém kivezetés elhatározásáról A kérdés, hogy valaki fel van-e készülve egy nehézfém kivezetésre tapasztalatom szerint a világ egyik legszubjektívebb feltevése. Persze nem azért mert ne lennének specifikus…

Tudatos életmód az ünnepek alatt (IS)

| Életmód, Mikrotápanyag pótlás, Táplálkozás | No Comments
Többször megkaptam a kérdést, hogy vajon mi történik ha nem sikerül tökéletesen kivitelezni egy protokollba rendezett életmódot. Jogos a feltevés, lévén a karácsony pont egy olyan időszak amikor bőségesen van…

Hasznosnak találtad?

Táplálkozással és mikrotápanyag pótlással kapcsolatos tippekért csatlakozz a belső email körhöz.