Skip to main content

Egy megelőző vizsgálat folytatásaként tradicionális gyógyászatban is használatos gyógynövények antimikrobális hatását vizsgálták és hasonlították össze antibiotikumokkal.

Ajánlott cikk: Gyógynövényekkel a Lyme kór ellen első rész

Ezúttal a Babesia került célkeresztbe

A Lyme-kór társfertőzéseinek egyik megbecsült tagja a Babesia nevű élősködő. A több mint 100 különböző fajból, területi eloszlástól függően legjellemzőbben 3 szokott megjelenni a betegség tüneteinek mentén:
  • B. divergens
  • B. microti
  • B. duncani
A John Hopkins egyetem ezúttal ez utóbbit vizsgálta, mely leginkább amerikai területeken van jelen.

2021-es vizsgálat

A 2021-es vizsgálat ezúttal is laboratóriumi kultúrákban (in vitro) történt, mely során 46 specifikus gyógynövénnyel állították szembe a parazitát.
A módszer előnye, hogy valós képet adhat egy hatóanyag antimikrobális hatásáról, nem számolva az immunstimuláció okozta patogén gátlást.
Kontrollnak, a tinktúrák előállításához használatos etanolt, illetve a Babéziózis ellen jelen érvényben lévő gyógyszereket (quinine és clindamycin) használták.

A nyertes gyógynövények

Az alábbi gyógynövényeket találták a leginkább hatásosnak kórokozó gátlás tekintetében, melyek a jelen alkalmatos gyógyszerekkel is felvették a versenyt:

1, Cryptolepis sanguinolenta
2, Artemisia annua (Egynyári üröm)
3, Scutellaria baicalensis (Bajkáli csucsóka)
4, Alchornea cordifolia
5, Polygonum cuspidatum (Ártéri keserűfű)
A Lyme-kór összetettségét önmagában jól mutatja a tünetek megjelenésének változatossága és súlyossága, valamint a társfertőzésekből adódó elnevezés. MSIDS (Multiple Systemic Infectious Diseases Syndrome). A számos jelenlévő fertőzés kordában tartására komplex megközelítés ajánlott melynek fontos részét képezhetik a gyógynövényes terápiák.
Kapcsolódó vizsgálat ITT.

Victor C. Fields

vagyok, funkcionális táplálkozási tanácsadó, életmódszakértő, mindfulness oktató és a Life Protocol életmód program alapítója.
Az engem felkeresők és a programban érdekeltek rendszerint súlyos egészségügyi kihívással keresnek fel, megannyi terápiás irányzattal való próbálkozás után.

„Miért csináljak nehézfém-kivezetést, ha egészséges vagyok?”

| Nehézfém | No Comments
Van hogy megkapom a kérdést, hogy “ha nem érzem és nem látom akkor egyáltalán ott van-e a probléma” vagy kell-e foglalkozni vele. A feltevés jogos, hisz tapasztalati lényeg vagyunk, és…

Vajon készen állok egy nehézfém kivezetésre?

| Nehézfém | No Comments
Tapasztalatok és megfigyelések nehézfém kivezetés elhatározásáról A kérdés, hogy valaki fel van-e készülve egy nehézfém kivezetésre tapasztalatom szerint a világ egyik legszubjektívebb feltevése. Persze nem azért mert ne lennének specifikus…

Tudatos életmód az ünnepek alatt (IS)

| Életmód, Mikrotápanyag pótlás, Táplálkozás | No Comments
Többször megkaptam a kérdést, hogy vajon mi történik ha nem sikerül tökéletesen kivitelezni egy protokollba rendezett életmódot. Jogos a feltevés, lévén a karácsony pont egy olyan időszak amikor bőségesen van…

Hasznosnak találtad?

Táplálkozással és mikrotápanyag pótlással kapcsolatos tippekért csatlakozz a belső email körhöz.

Leave a Reply